Evde Laboratuvar Hizmeti

Laboratuvarlara bakış açımız Corona virüsü ile oldukça değişti. Tahlil ve testler için evinizin hijyeninde hizmet vermek üzere profesyonellerden oluşan ekibimiz 24 saat hizmet anlayışı ile çalışmaktadır. Test, tetkik ve tahlilerini yorumlayacak doktorumuz ve deneyimli kadromuz ile sağlığınızdan geri kalmayın.

Evde laboratuvar hizmeti nedir?

KKTC’de evde laboratuvar, hastalardan alınan kan, gaita, idrar veya kültür örneğinin laboratuvar ortamında incelenmesi için verilen hizmettir. Bu hizmet kapsamında elde edilen örnek ilgili doktorlara iletildikten sonra sonuçlar hasta veya hasta yakınlarına ulaştırılır. Başta kronik hastalıkları bulunan ve takip altına alınan hastalar olmak üzere hastaneye veya kliniğe ulaşımı zor olan bir çok hasta evde, kendi hijyenik ortamında laboratuvar hizmetimizden faydalanabilmektedir.

project-healthcare-evde-laboratuvar-hizmeti-1
project-healthcare-evde-laboratuvar-hizmeti-2

Evde kan alma nedir?

Evinden dışarıya çıkamayan, yatağa bağlı olan veya kan tahlillerini ev ortamında yaptırmak isteyen hastalarımız için verilen evde kan alma hizmeti, alanında uzman hemşiremiz tarafından alınan kan örneği sonucunun laboratuvar ortamında incelenmesi ve hastalarımıza ulaştırılmasıdır.

Laboratuvar ortamında çalışılması gereken tüm tahliller için evde kan alma işlemi gerçekleştirilebilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde evde kan alma hizmeti ile hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadan pek çok hastalığın belirtisi, seyri ve tedavisi kan sonuçları doğrultusunda belirlenebilmektedir.

Evde gaita alınması nedir?

Gaitada gizli kan testi, gaitada gözle görülemeyecek kadar az olan kanı tespit etmek için uygulanan bir testtir. Bu test gaitada kanın olup olmadığını hassas bir biçimde gösterir. Evde laboratuvar hizmetleri kapsamında verilen evde gaita hizmeti, hastalardan alınan gaita örneğinin laboratuvar ortamında incelenerek olası bir hastalığa yönelik sonuç elde etmeyi mümkün kılan uygulamadır.

Konu sağlıksa biz oradayız.

Evde laboratuvar hizmeti hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Evde idrar alınması nedir?

Genellikle idrar yolu enfeksiyonlarının tespiti amacıyla yapılan idrar testi, evde sağlık hizmetlerimiz kapsamında ev ortamında verilerek hastaların hastaneye veya kliniğe gitmesine gerek kalmadan idrar örneklerinin incelenebildiği bir hizmettir. Evde yapılan idrar testleri, idrar örneklerinizin incelenmesi ve olası bir hastalığın erken teşhisinde ön plana çıkmaktadır.

Evde kültür alınması nedir?

Evde kültür testi, idrarda mevcut olan veya olduğundan şüphelenilen bakterilerin ve mayaların tespit edilmesi amacıyla yapılır. Laboratuvar ortamında yapılan bu test ile olası bir enfeksiyon veya mikroorganizma varlığı, hastayı ilgilendiren herhangi bir patojen hastalığın mevcut olup olmadığı anlaşılmış olur.

Evde kan alma güvenli midir?

KKTC’de, evde kan alma hizmeti yasal olarak bu hizmeti vermeye yetkili sağlık personellerimiz tarafından yapılmaktadır. Evde kan alımı, çeşitli sağlık sorunları için doktor tavsiyesi almış her yaştan ve cinsiyetten insan için güvenli ve etkilidir. Ev içerisinde gerçekleştirilen evde kan alımları, kişiye özel bir hizmettir. Hastanın hem güvenli bir şekilde hizmet almasını hem de konforunun korunmasını sağlar. Kişiyi sağlık kuruluşuna transfer etmek için uğraş verilen araç organizasyonlarına gerek kalmadan zamandan tasarruf edilmesini de sağlar.

Evde laboratuvar hizmeti nasıl organize edilir?

Evde sağlık ve bakım hizmetlerimizin bünyesinde oluşturulan evde laboratuvar hizmeti, hekimimiz tarafından istenilen tetkiklerin, hastanın evinde kanlarının steril koşullarda hemşiremiz tarafından alınarak laboratuvara gönderilme işlemidir.

Evde laboratuvar hizmeti talebi geldiğinde kurumumuz tarafından eve hemşire yönlendirilerek kan alma işlemi gerçekleştirilir. Aile yakınları evde laboratuvar hizmeti talep ettikten sonra kurum yetkilileri ailenin ve hastanın uygun olduğu bir gün ve saatte eve hemşire yönlendirir. Hemşiremiz, evde laboratuvar hizmetini verebilmek için steril koşulları sağlar.

project-healthcare-evde-laboratuvar-hizmeti-3

Evde kan tahlili hizmetinin hasta yönünden avantajları nelerdir?

Evde laboratuvar, hastanın herhangi bir sağlık kuruluşuna veya laboratuvara gitmesine gerek kalmadan kendi evinde hemşire tarafından kanının alınabilmesine olanak sağladığından dolayı hastaya ve hasta yakınına büyük bir avantaj sağlar. Evde laboratuvar hizmetinin en büyük avantajı, hastanın artık hastanelerde ve kliniklerde sırasını beklemesine gerek kalmaması ve tek bir test için bile olsa evinin lüksünde ve konforunda yapılabilmesidir. Bekleme süresini azaltır.

Evde kan tahlili hizmeti, kendi zaman planınıza göre planlama avantajı sağlar. Kişinin artık raporlarını almak için herhangi bir kuyrukta beklemesine gerek yoktur. Hastanın hastane hijyeni konusunda endişelenmesine veya korkmasına gerek yoktur. Hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadığından dolayı hasta hijyen konusunda daha sağlıklı bir süreç geçirmektedir. Süreç nispeten daha ekonomiktir. Teknolojik ilerlemeyle birlikte, neredeyse tüm önemli testler evde yapılabilmekte, bu da zaman kazandırmakta, tüm süreci kolaylaştırmakta, kişinin düzenli kontroller yapmasını sağlamakta ve ayrıca her türlü acil durum için daha kısa sürede ulaşılabilir hale gelmektedir.

Erken teşhis için yılda kaç kez kan tahlili gerekir?

Çoğu rutin kan tahliliyle, semptomlar ortaya çıkmadan önce hastalığın erken teşhisi belirlenmektedir. Yapılan bu kan tahlilleri yaşınıza, cinsiyetinize, tıbbi geçmişinize ve ailenizdeki risk faktörlerine bağlı olacaktır. Temel testler kan şekeri seviyelerini, kan hücresi sayımlarını ve metabolik fonksiyonu kontrol etmektedir.
Doktorlar, hastaların yılda en az bir kez, diğer fiziksel muayenelerle aynı zamanda rutin kan testleri yaptırmalarını önermektedir. Durumunuzun izlenip incelenmesi ve hastalıkları erkenden tespit etmek için kan tahlilleri son derece gereklidir.

Kan tahlilleri ile potansiyel olarak hayatınızı kurtarabilir ve işler çok ciddileşmeden ihtiyacınız olan tedaviyi almanız sağlanabilir. 40 yaşın üzerindeyseniz veya kronik bir hastalığınız varsa, daha sık test yaptırmalısınız. Aynı durum yorgunluk, cilt veya tırnak anormallikleri, saç dökülmesi veya kilo alma gibi kalıcı veya olağandışı semptomlar yaşamanız durumunda da geçerlidir.